Opettajan opas: Vinkkejä verkko-opetukseen

MOODLEN HALLINNOINTI JA KÄYTTÄJÄHALLINTA

Kun tilaat Moodle-alueen, se toimitetaan sinulle tyhjänä. Jos olet pitänyt vastaavaa opintojaksoa aiemmin Moodlessa (esim. aiemmassa versiossa), voit halutessasi tilata uudelle alueelle kopion vanhasta alueesta. Tällöin alueen sisällöt kopioidaan uudelle alueelle, mutta aiemman kurssin käyttäjät tai heidän toimintansa (keskustelut, tehtävät jne.) eivät siirry mukana.

Sinulle toimitettava alue on suljettuna opiskelijoilta, joten sinun tulee se jossain vaiheessa avata. Opettajan tulee myös miettiä, miten käyttäjät tulevat alueelle.Voit myös poistaa ja lisätä alueelle työkaluja ja lohkoja.

OHJE: Alueen muokkaamisen perusteet (.pdf)

Alueen suunnitteluun ja muokkaamiseen voit pyytää apua Moodlen tukihenkilöiltä (asiakaspalvelu.tiha@uta.fi).

Käyttäjähallinta:

Kun sinulle toimitetaan uusi tyhjä kurssialue, sinut on jo liitetty opettajaksi alueellesi. Opettajana voit itse lisätä alueellesi muita käyttäjiä eri rooleihin. Moodleen voi liittää käyttäjäksi sellaisen henkilön, joka on jo aiemmin käynyt kirjautumassa Moodleen. Jos etsimääsi henkilöä ei löydy hakutoiminnolla, se johtuu siitä, ettei henkilö ole vielä koskaan käynyt Moodlessa. Pyydä siinä tapauksessa häntä käymään ensin kirjautumassa, tai opiskelijan ollessa kyseessä, voit vaihtoehtoisesti antaa hänelle alueen avaimen, jolla hän voi itse liittyä alueelle.

Käyttäjät voivat tulla alueelle kolmella tavalla:
1. Opettaja on itse poiminut käyttäjät alueelle (toisia opettajia voi lisätä vain tällä tavalla)
2. Itserekisteröityminen: Käyttäjät kirjautuvat alueelle avainta eli tunnussanaa käyttäen
3. Opintojaksolla on käytössä sähköinen ilmoittatuminen, ja opettaja on tilannut kurssille Moodle-alueen OPSIn kautta. Tällöin opiskelijat siirtyvät automaattisesti tälle alueelle, kun heidät hyväksytään kurssille Henkilökunnan NettiOpsun kautta.

OHJE: Käyttäjien lisääminen, poistaminen ja avaimen asettaminen (.pdf)

VIDEO: Käyttäjien lisääminen, poistaminen ja avaimen asettaminen